הפקעות

הפקעת מקרעין בישראל מהווה פגיעה קשה בזכות הקניין שהינה זכות יסוד והיא מתאפשרת לעיתים דחופות בהתאם למספר חוקים ועל ידי מספר גופים, כגון :ועדות תכנון ובניה,מע"צ ,רשויות מקומיות,חברת החשמל וכו’.

חברנו מתמחה במתן מענה מיידי ולא מתפשר ,מול הרשויות השונות ואנו פועלים עבור לקוחותינו לקבלת הפיצויי המירבי המגיע על פי חוק ,חברתנו נעזרת במומחים מובילים בתחום שמאים, עורכי דין, מודדים, רואי חשבון ומומחים נוספים.

חברתנו בעלת ניסיון רב בטיפול בהפקעות מקרקעין הן לפי חוק התכנון והבניה אשר מאפשר למדינה להפקיע עד 25% משטח המקרקעין והן לפי פקודת הקרקעות המנדטורית שמאפשרת פגיעה חמורה יותר בזכות הקניין בפקעה של 40% משטח החלקה. חברתנו תבדוק עבורכם את עילת ההפקעה ובמידה ונגיע למסקנה כי התבצעה בניגוד לחוק או משיקולים פסולים נפעל לעכב ואף לבטל, כמו כן נפעל מול כל הגורמים הרלוונטים לקבלת הפיצויי המירבי.

חברתנו לא תהסס לפנות לכל ערכאה מנהלית ו/או שיפוטית בכדי להגיע לתוצאה הטובה ביותר עבור לקוחותינו ,לחברתנו ניסיון רב בתחום.                                     תחת קורת גג אחת לקוחתינו יכולים למצוא את כל הפתרונות והמומחים לטיפול בסוגיות המקרקעין השונות . חברתנו מטפלת גם בנושא של קבלת פיצויים לפי סעיף 197 לחוק התכנון והבניה, בגין אישור תכניות אשר פגעו בערך המקרקעין. סעיף 197 קובע: "נפגעו על ידי תוכנית, שלא בדרך הפקעה, מקרקעין הנמצאים בתחום התוכנית או גובלים עמה, מי שביום תחילתה של התוכנית היה בעל המקרקעין או בעל זכות בהם, זכאי לפיצויים מהוועדה המקומית".

בעל מקרקעין שנפגע צריך לפעול במהירות לקבלת הפיצוי מכיוון שישנה התיישנות לאחר שלוש שנים בלבד מאישור התכנית. הבעיה העיקרית עבור בעלי הקרקעות שנפגעו היא העובדה שסעיף 197 דורש מהרשות פרסום ברשומות בלבד ולא שליחה פרטנית לבעלי המקרקעין שמודיע להם על עריכת התכנית הפוגעת ואישורה ולכן רבים מבעלי הקרקעות כלל אינם מודעים ולאחר מספר שנים מאבדים את הזכות לתבוע את הפיצויים האמורים.

על כן במקרים השונים של הפקעה ופגיעה בערך המקרקעין יש לחברתנו את הידע והניסיון לסייע בצורה המייטבית לבעלי קרקעות שנפגעו מכך, ברוב המקרים חברתנו תיגבה את שכר טרחתה כשכר הצלחה באחוזים רק בסוף התהליך לאחר קבלת הפיצויי בפועל. לכל אורך התהליך חברתנו היא זו שתישא בהוצאות הטיפול השונות.

רשימת החוקים והפקודות המאפשרים הפקעה של מקרקעין

שתפו:

שירותים נוספים

הסכמי שיתוף

הסכם שיתוף הוא דרך המלך לעיגון הזכויות של כל אחד מהשותפים במקרקעין,והוא הדרך היעילה והמועדפת הן מצד השותפים והן מצד המחוקק. הסכם השיתוף מגדיר את

איתור רכוש אבוד

החברה פועלת בחיפוש אחר רכוש אבוד ומחפשת את יורשיו, הרכוש הנ"ל יכול להיות חשבון בנק אבוד, תכולת כספות, קרקע בנוייה/ לא בנוייה בארץ ובחו"ל, דבר

השאירו הודעה

דילוג לתוכן